10 overvejelser inden du køber en fugl

Overvejer du, om en fugl er noget for dig? Går du med planer om at anskaffe dig en fugl som kæledyr er der nogle ting, som du bør overveje, før du træffer dit valg.

1. Mange papegøjefugle lever længe! Undulater bliver i gennemsnit 10-12 år; nymfer lever omkring 18 år og mange af de større papegøjer kan leve i 40-50 år eller længere! Derfor er det et stort og langvarigt ansvar, du påtager dig, hvis du vælger en fugl. Er du indstillet på et liv sammen med fuglen mange år ud i fremtiden?

2 .En fugl har behov for selskab; også hvis du har 2. At købe 2 fugle bør aldrig være en undskyldning for at bruge mindre tid på dem! Er du indstillet på at bruge tid, gerne flere timer, med fuglen hver eneste dag?

3. En tamfugl i bur har behov for at komme ud at flyve hver eneste dag. Det betyder, at du skal indrette rummet efter fuglens behov. Fugle gnaver i tapeter, møbler og ledninger. Kan du give den mulighed for det?

4. Fugle sviner! Selvom du afskærmer burets underkant vil frøskaller og fjer flyve ud i stuen. Når fuglen er ude at flyve, klatter den! Er du indstillet på det?

5. Een ting er dagligdagen – hvad med weekends? Er du hjemme og til rådighed for fuglen? Eller har du mange fritidsinteresser, venner og andet, der tager al din tid i weekenden? Du kan ikke lade fuglen være alene flere dage i træk!

6. Har du tænkt på, hvad der skal ske med fuglen, når du rejser på
ferie eller måske kommer på hospitalet? Er der nogle, der kan og vil tage sig af den?

7. Fuglen kan blive syg og dyrlægeregninger kan løbe op i flere tusinde kroner, hvis uheldet er ude. Er du parat til at betale prisen?

8. Har du undersøgt, om du selv eller nogen i din familie er allergisk overfor fugle? Hvis du er i tvivl er det en god ide at få det undersøgt hos lægen, før du anskaffer dig fuglen!

9. Fugle larmer! Mange papegøjefugle kan skrige endda særdeles højt. Alle fugle synger morgen- og aftenssang og det er en naturlig del af deres adfærd. Har du undersøgt, om det kan give problemer med naboerne?

10. Mange papegøjefugle er intelligente. Det betyder, at det ikke er nok blot at komme ud af buret og flyve lidt. Fuglen har også brug for mentale udfordringer i form af leg og træning! Ellers keder den sig og kan i værste fald begynde at plukke sig eller skrige dagen lang. Er du indstillet på at arbejde med fuglen?