10 hurtige ideer til billigt papegøjelegetøj der ikke koster en formue

Kig på din tandbørste… den trænger garanteret til at blive skiftet. Rengør den gamle tandbørste grundigt (kan evt. skoldes) og giv den til din fugl. Du kan også bore et hul i skaftet og hænge den op i en snor i buret. Evt. sætte en klokke i den anden ende af tandbørsten…

Køb en pose med små rosinpakker – giv din fugl en æske med rosiner. Den vil synes det er morsomt at åbne æsken og finde godbidder inden i.

En hurtig løsning om morgenen – giv fuglen en aflagt grydeske, et piskeris, nogle gamle solbriller eller hvad du ellers kan undvære fra skuffen… det er altid sjovt for fuglen med nye ting.

Gem alt hvad du får af tomme æsker fra husholdningen f.eks. en tom vanillebøtte, en tom bøtte fra smøreost etc… rengør det grundigt og fyld godbidder i og læg låg på. Fuglen vil elske at rasle med bøtten og få låget af.

Tag en tom æske fra f.eks. elpærer. Bor to huller i ryggen af æsken og hæng æsken op i buret. Fyld den op med papirstrimler og godbidder. Fuglen vil elske at sidde og hive papirstrimler op og finde godbidder.

Gå en tur i skoven og find et par gode grene. Sav dem i mindre træklodser, som fuglen kan sidde og jonglere med og gnave i. Bor evt. huller i klodserne, og hæng dem på en kæde.

Gå en tur i skoven og find noget bark – bræk det i mindre stykker og læg det evt. i bunden af buret eller på toppen af buret. Så kan fuglen selv hente det. Du kan også bruge almindelige friske grene til at lægge på buret. Evt. med blade på.

Næste gang du køber kokos, så gem skallerne. Bor huller i og sæt dem på en snor/kæde med åbningen mod hinanden. Læg så godbidder i og andet sjov som fuglen skal grave ud.

Saml et bundt friske kviste i et neg og bind det sammen med bast. Hæng det op i din fugls bur – det giver timers sjov og beskæftigelse og er nemt og billigt at lave selv.

Nem og hurtig beskæftigelse til din fugl kan være at give den paprullen fra en køkkenrulle. Du kan gemme papir eller godbidder inde i rullen. Brug aldrig ruller fra toiletpapir, da paprullen uundgåeligt vil være blevet inficeret med bakterier under brugen på badeværelset.