Papegøjen – en del af familien

Hvis man har en tam papegøje er det om at vænne den til at køre bil og komme med på besøg hos familie og venner fra starten….vel og mærke hvis den altså også er velkommen og der ikke er fare på færde i form af andre husdyr.

Vi har købt et transportbur med plads til 2 pinde, foder, vand og et enkelt stykke legetøj. For at vænne papegøjen til at være i sit lille transportbur er det en god idé at have det stående fremme på gulvet, så den frivilligt kan kigge og undersøge når den er ude og flyve frit.

I stedet for at lade papegøjen sidde alene hjemme en hel søndag, mens man er på familiebesøg, så kan den lige så godt komme med og møde lidt nye mennesker og få lidt adspredelse fra de vante omgivelser.

Nogle papegøjer er mere tilidsfulde end andre. Hvis papegøjen er “genert” og tavs overfor fremmede, så bed dem om at holde afstand…også selvom det kan være svært og man gerne vil vise sin papegøje frem.

Lader man den passe sig selv og ikke presser på, så vil den med tiden finde ud af at det ikke er så tosset at møde nye mennesker, som man kan udnytte til kæl og godbidder:o)

Det er jo også en form for træning at lade sin papegøje møde nye mennesker…..det er med til at den forbliver tillidsfuld og tryg ved andre end lige ejermanden, hvilket jo er en klar fordel hvis andre en dag skal passe og håndtere papegøjen på grund af sygdom eller udlandsrejse.